Iako je jedno vrijeme bila zapuštena, Vilu Bilogore nismo mogli ostaviti zubu vremena. Uvijek nas je privlačila njena posebnost, prirodne ljepote i mir koji smo osjećali u njenoj blizini. Zato smo 2008. godine pokrenuli njenu restauraciju i u taj proces uložili puno vremena, truda, sredstava, ali najviše ljubavi.

Obnovili smo kuću, restaurirali bunar, ponovno sazidali krušnu peć. Uredili smo dvorište i parkiralište te ukrasili okoliš u kojem njegujemo stare sorte cvijeća i ljekovitog bilja.

Stolarske radionice, koja se uz druge objekte uz kuću nalazila u prošlosti, danas više nema. No nasljeđe obrade drveta i suživot s prirodom itekako nastavljamo. Na našem imanju stolovi i klupe su od hrastovine, podlošci za vaze su od drveta koje je raslo na obližnjim obroncima. Puno toga povezuje nas tako s našim bakama i djedovima i njihovim stilom života, od pripreme nekih naših starih jela do detalja kojima ukrašavamo ovo nam drago imanje.

Nakon obnove obiteljske kuće, sve češće su nam se u druženjima pridružili i prijatelji, obitelji s djecom, svi oni željni bijega od stresa, poslovnih briga i željnih mjesta na kojem mogu „napuniti baterije“ i opustiti se.

Ideje su dolazile jedna za drugom, pa smo stari štagalj pretvorili u mjesto za različita druženja i svečane prigode, a dvorište, u kojem rastu orasi i starinski dud polako je postalo svojevrsni restoran na otvorenom.

Kao roditelji, i sami smo uvijek odabirali domaće, prirodne i svježe namirnice za svoju djecu, a Vila Bilogore, u čijoj su blizini obiteljska poljoprivredna gospodarstva, voćnjaci i vinogradi, predstavlja pravi izvor tog bogatstva koje danas koristimo u pripremi jela i dijelimo sa svojim gostima.

Želimo svu ovu ljepotu u koju smo se sami zaljubili približiti našim gostima i omogućiti im da u domaćoj ponudi hrane i pića, prirodnih ljepota, mira i tišine, pronađu, makar nakratko, svoj posebni kutak pod nebom.

Njegujemo domaće i lokalno

Gosti na našem imanju u bogato gastro ponudi mogu uživati i u jelima iz menija naših predaka, kao i u brojnim proizvodima koje proizvodimo sami. Promičemo domaće, svježe i lokalno i potičemo suradnju s obližnjim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Ponosni smo na dugogodišnju i izvrsnu suradnju s obitelji Božić i njihovim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom iz Lončarice. Njihovo ekološki uzgojeno povrće i piletinu koristimo u pripremi jela iz našeg jelovnika i uvijek nas obraduju pohvale gostiju na svježini i punom okusu naših namirnica.

Sami proizvodimo:

 • sirup od bazge i višnje, domaću limunadu
 • rakiju i likere: višnjevac, medicu, šljivovicu i orahovac
 • pekmeze i džemove
 • zimnicu (paprika, krastavac, turšija…)
 • suhomesnate proizvode: slaninu, kobasice, kobasice od divljači, kulen
 • pečemo domaći kruh

Sretni smo što našim gostima možemo ponuditi i starinska jela, iz menija naših djedova i baka:

 • zapečeno meso iz masti (tzv. ‘paca’) s bijelim žgancima i lukom
 • trgance u bijelom umaku s povrćem
 • domaće dizanice
 • štrudle (s domaćim, vučenim tijestom)
 • juhu od domaćih kokoši iz eko uzgoja

Posjetite nas i uživajte u ukusnim, svježim i domaćim delicijama...